Derfor får du hovedpine, når bækkenet er låst

Derfor får du hovedpine, når dit bækken er låst eller skævt

Har du hovedpine?


Har du nogensinde oplevet at have en intens hovedpine, som synes at komme ud af det blå?


Du tager måske smertestillende medicin, men det giver kun midlertidig lindring, og hovedpinen

vender tilbage igen og igen. Hvad hvis jeg fortalte dig, at årsagen til din hovedpine faktisk

kan ligge i dit bækken?


Det kan være overraskende, men sandheden er, at et låst eller skævt bækken kan påvirke hele

kroppen og give anledning til hovedpine. Lad os kigge lidt på hvorfor det sker, og hvordan det

ofte kan afhjælpes med meget få behandlinger.


Forbindelsen mellem bækkenet og rygsøjlen:


Bækkenet er fundamentet for kroppen og spiller en afgørende rolle i at støtte rygsøjlen. Hvis bækkenet er låst eller skævt, kan det medføre en ubalance i rygsøjlen og det omkringliggende muskelsystem. Denne ubalance kan påvirke nervesystemet og musklerne i nakken og skuldrene, hvilket resulterer i spændinger og smerter, der kan stråle op til hovedet.


Nedsat blodcirkulation og iltforsyning:


Et låst eller skævt bækken kan også påvirke blodcirkulationen og iltforsyningen til hovedet. Når bækkenet er i en uhensigtsmæssig position, kan det skabe kompression i blodkar og nerver, der passerer gennem bækkenområdet. Dette kan resultere i nedsat blodgennemstrømning og iltforsyning til hjernen, hvilket kan udløse hovedpine og migræne-lignende symptomer.


Et låst bækken kan have en indirekte indvirkning på iltforsyningen til hovedet grundet:


  • Nedsat blodcirkulation: Et låst bækken kan forårsage en begrænset blodgennemstrømning i området. Når blodcirkulationen er nedsat, kan mængden af ilt, der leveres til vævene, herunder hovedet, blive reduceret. Dette kan føre til mindre ilt tilgængelig for hjernen og dermed påvirke dens funktion.
  • Begrænset vejrtrækning: Et låst bækken kan også påvirke vejrtrækningen. En dårlig vejrtrækningsteknik kan resultere i overfladisk vejrtrækning og reduceret iltindtag. Vejrtrækning er afgørende for at forsyne kroppen med tilstrækkelig ilt, herunder hjernen. Hvis vejrtrækningen er begrænset på grund af et låst bækken, kan det have en negativ effekt på iltforsyningen til hovedet.
  • Påvirkning af nervesystemet: Et låst bækken kan også påvirke nervesystemet, herunder de nerver, der styrer blodkarene og vejrtrækningsmusklerne. Hvis disse nerver bliver komprimerede eller ikke fungerer korrekt på grund af et låst bækken, kan det resultere i en forstyrrelse af blodcirkulationen og vejrtrækningen. Dette kan påvirke iltforsyningen til hovedet og føre til symptomer som hovedpine eller svimmelhed.


Muskelspændinger og myofascial smerte:


Et låst eller skævt bækken kan føre til muskelspændinger og myofascial smerte i hele kroppen. Når bækkenet er i en unaturlig position, forsøger musklerne at kompensere ved at stramme op og arbejde på en måde, der ikke er optimal. Disse spændinger kan sprede sig op gennem rygsøjlen, nakken og skuldrene og forårsage hovedpine og smerter.

Derfor.....

Et låst eller skævt bækken kan være en årsag til hovedpine og smerter i hele kroppen. Kranio sakral terapi kan genoprette balancen i dit bækken og dermed afhjælpe din hovedpine. Korrektionen af bækkenet kan dog ikke stå alene, for kroppen fungerer som en helhed, og er man skæv i bækkenet, så er man oftest også låst i nakken og i ryggen. Kranio sakral terapien arbejder med hele kroppen - væv, led, musker og nerver.

Uforpligtende snak

Du er altid vekommen til at ringe og få en uforpligtende snak. Jeg har arbejdet med kranio sakral terapi siden 2009, og det er min erfaring, at 1-2 behandlinger ofte er nok til at blive fri af hovedpinen.
    Sammenhæng mellem låst bækken og hovedpine