Stephanie

Stephanie

 

 

Jeg hedder Stephanie Bergquist og er født i 1968. Det meste af mit liv, har jeg beskæftiget mig med den alternative verden og spiritualitet - Dette har været i forskellige retninger, og på mange forskellige niveauer, alt efter hvor jeg har været i min egen udvikling.


 

I 2011 tog jeg springet og blev selvstændig på fuld tid. Jeg sagde farvel til et arbejdsliv med projektledelse og projektstyring og al den sikkerhed, som et fast lønmodtager job nu tilbyder. Jeg havde året forinden haft en voldsom ulykke med min daværende hest, og jeg kunne ikke fysisk klare at sidde så mange timer ved en computer, som mit job krævede.


Jeg så ulykken som en milepæl i mit liv - jeg har altid vidst, at jeg skulle arbejde med mennesker og behandlinger, men spørgsmålet er, hvorvidt jeg ville have sagt mit job op uden et sikkerhedsnet. Nu var jeg nødt til det. Så på mange måder vil jeg ikke være foruden ulykken, men jeg ville ikke tage en omgang mere. Jeg lærte enormt meget i den periode og ikke mindst, hvor meget indflydelse vores sind og tanker har, og at det gælder om at sætte sig nogle mål i livet.


Mit mål var, at jeg ville komme komme til at bruge min venstre arm igen, selvom lægerne kun lovede mig et fremtid med smerter og gradvis forværring. Hvad det angik lyttede jeg ikke til lægerne og jeg var fast besluttet på at det skulle blive anderledes - at jeg ville kunne bruge min arm igen og 100% og sådan blev det.


Jeg har redet siden jeg var godt 6 år, og jeg har altid redet både store varmblodsheste og islændere. Jeg har haft svært ved at vælge den ene frem for den anden, da begge verdener har sine stærke og svage sider.


Efter at min store Mozart desværre galopperede ind i himlen i maj 2012, blev jeg indehaver af to skønne islænder drenge; Draupnir (billeder tv) og Reynir (billedet th). Desværre måtte jeg sige farvel til Draupnir i efteråret 2018 grundet genetisk uhelbredelig sygdom. Det var et stort tab for mig, men jeg har heldigvis stadig Reynir på 9 år.


Udgangspunktet i mit arbejde med heste og mennesker, er teknikker der er meget blide, men samtidig meget dybdegående og fuldstændig smertefri. Jeg har arbejdet med kranio sakral terapien og de blide teknikker siden 2010 og startede at med afholde KST kurser til heste op i 2015.


Når jeg arbejder med såvel dyr som mennesker, bruger jeg de værktøjer, jeg har til rådighed. Derfor bliver en behandling ofte en kombination af værktøjer og metoder, da det er min erfaring, at det giver den størst mulige effekt for den enkelte - ingen klienter eller problemstillinger er ens. Derudover er man som behndler nødt til at kigge 360 grader rundt om klienten og ubalancerne, da det fysiske og det mentale  ikke kan skilles ad.


Jeg sørger for løbende at søge ny og større viden, hvilket i 2016 bragte mig til USA, hvor jeg var på 10 dages kursus hos verdens bedste beslagsmed Esco Buff. Det var et kursus i LLD, skæve bækkener og halthed i West Virginia og et kursus i laminitis (forfangenhed) afholdt i Pensylvania.Det var en stor oplevelse og det gav mig en masse viden og indsigt. Her i september 2019 deltog jeg i "hoven i fokus" hos Bergers Beslgsmed på Fyn. Jeg er ikke beslagsmed, men der var masser af ny og nørdet viden på den fede måde. Vi kan hente så meget info til vores vurdering af en hest igennem hovene, slid på sko, evt. sygebeslag og bevægemønster. Det hele er en helhed.


Hvad hypnosen angår afsluttede jeg min første Master i Hypnoterapi i 2016. Egentlig havde jeg arbejdet med hypnose i mange år, jeg var bare ikke helt bevidst om, at det var hypnose jeg lavede - jeg ved dog at teknikkerne virkede. Siden da har jeg arbejdet meget intens med hypnose og hypnoterapi. Jeg har taget mange certificeringer og uddannelser i såvel indland som udland, og har efterhånden arbejder med de fleste problemstillinger. Derudover laver jeg også hypnose-shows fordi jeg synes, at det er noget af det sjoveste, og er der noget bedre, end at kunne give en masse mennesker en sjov oplevelse?


I december 2020 måtte jeg sige farvel til min sidste hest "Reynir", efter 3 år med sygdom on-and-off. Det betyder så også, at jeg trækker mig fra hesteverden i en vis grad. Jeg vil fortsat afholde enkelte KST uddannelser, men ellers vil jeg have fokus på mennesket.